perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Viimeista viedaan

Viimeinen paiva taalla Santhiabassa on menossa ihan hengailun ja hyvastijattojen merkeissa. Kayn viela viimeisen kerran syomassa Ndiagan perheen luona, teen viimeiset ostokset, pakkaan matkalaukkuni ja lahden. Lento kohti Eurooppaa lahtee yolla ja saavun Suomeen huomenna. Lahteminen tulee olemaan niin vaikeaa... paljon kyyneleita ja halauksia on tiedossa. Santhiaba on minulle toinen koti ja sen asukkaat kuin omaa perhetta. Tata kaikkea tulee kova ikava. Mutta palaan takaisin, inschallah =)

Olen niin iloinen, kun Amazonista tilaamamme kirjat saapuivat eilen =). Paljon niita ei ole, ehka parikymmenta,mutta koska kirjat ovat nimenomaan afrikkalaista kirjallisuutta (myos lastenkirjat), ne ovat todella hyva lisa kirjaston kokoelmiin. Soleymanin kanssa luetteloimme kirjat Librarythingiin seka muovitimme ne, joten nyt ne ovat jo lainauskunnossa. Luulen, etta niita luetaan paljon =).

Tanaan herasin aikaisin nauttimaan viimeisesta aamusta taalla ja soin yksinani aamupalaa muiden viela nukkuessa. Tai oikeastaan en ollut ihan yksin, koska seuranani syomassa oli ystavamme Mirkku, tai olisikohan ollut Sirkku... en ole viela oikein oppinut tunnistamaan naita hiirulaisia, jotka ovat muuttaneet luoksemme. Se on kylla uskomattoman rohkea pikku otus, silla se uskaltaa tulla alle metrin paahan ihmisesta. Omenanpala maittoi, samoin patonki, ja jogurttiakin piti vahan maistaa =)

Kun paasen koti-Suomeen, teen viela yhden bloggauksen, johon laitan kuvia matkan varrelta. Kirjastosta, Santhiabasta, Joal-Fadiouthista, Sirkusta (tai Mirkusta =))... yleensa elamanmenosta taalla. Harmi, etten saa kuviin mukaan tuoksuja ja aania, varit sentaan nakyvat =).

Siihen asti, Leegi leegi =)

Ei kommentteja: