torstaina, huhtikuuta 19, 2007

Bonjour =)

Terveisiä Santhiabasta. Täällä on ollut ongelmia keskuksen internet-yhteydessä, joten olemme olleet nettipimennnossa muutaman päivän.

Lento meni mukavasti, tosin Charles de Gaullen kentällä oli luultavasti joku eksynyt laukku, joten tie lähtöterminaaliimme oli suljettu konekiväärivartijan voimin. Ystävällisen Wärtsilän ranskalaisinsinöörin avulla löysimme reitin parkkihallin kautta oikeaan terminaaliin. Suuri kiitos hänelle =). Meillä kummallakin oli myös matkalaukku hajonnut jo Suomessa, mutta hyvin tulivat kaikki laukut perille ja mitään ei ollut kadonnut.

Perillä Dakarin lentokentällä keskuksen pojat olivat meitä vastassa. Voi sitä jälleennäkemisen riemua =). Tosin olin ainakin itse niin väsynyt, että en kovin paljon jaksanut kertoilla kuulumisia ranskaksi. Mutta tärkeimmät kuulumiset tuli tietysti vaihdettua.

Nämä muutamat päivät ovat menneet taas totutellessa. Tosin itsellä on sellainen hassu olo, että ihan kuin ei olisi välillä poissa ollutkaan. Ja jo muutaman päivän jälkeen tuntuu, että olisi ollut täällä jo vaikka kuinka kauan. Päivät menevät niin nopeasti, kun on paljon puuhasteltavaa ja uusia asioita sisäistettävänä. Myös Maria tuntuu sopeutuneen aivan mahtavasti =)

Eilen kirjasto oli auki kaksi tuntia ja olin aivan ihmeissäni, kuinka paljon lapsia saapui paikalle. Jokainen palautti yhden kirjan ja lainasi yhden. Lisäksi heillä kaikilla on oma kirjastokortti, johon saa myös oman valokuvansa. Lapset ovat kortistaan todella ylpeitä ja myös innolla kertovat lukemistaan kirjoista. Myös palapelit ja muut pelit ovat kovassa käytössä. Illalla kirjastossa oli vielä aikuisten lukutaitoluokka, joten tila on todellakin ahkerassa käytössä.

Tänään lähdemme Ritvan ja Minna Maijan kanssa vierailulle terveysministeriöön ja Dakarin yliopistoon. Eilen kävimme Keur Sodan koulussa Suomessa käyneen opettaja Albert Ndongin vieraina ja sain jo sovittua, että opinnäytekyselyni toteutetaan tässä koulussa jo perjantaina. Olen todella iloinen, kun asiat tuntuvat sujuvan niin helposti ja joutuisasti. Yleensä täällä saa odotella ja odotella =D.

Aloitamme pikkuhiljaa työt kirjaston parissa. Kunhan netti taas toimii, pääsemme myös esittelemään Librarythingia ja sen käyttöä Soleymanille ja muille kiinnostuneille. Siihen asti Leegi leeg =D.

Ei kommentteja: