torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Kiirettä pitää =)


Edellisiltana Maria siis sai uuden nimen hienoin seremonioin. Ei meille vaan viime vuonna järjestetty mitään seremonioita, vaikka nimet saatiinkin =). Minut tunnetaan täällä nimellä Coumba Faye ja Coumba tarkoittaa suurta naista. Ei siis kooltaan suurta vaan pikemminkin henkisesti suurta ja arvokasta ;). Tässä kuva Marian kastajaisista, jonka toimitti Ndiaga:


Eilen vietettiin Minna Maijan, Ritvan, Sadun ja Lauran läksiäisiä. Ritva ja Minna Maija palaavat koti-Suomeen, mutta Satu ja Laura siirtyvät samaiseen luksushotelliin, jossa siis tulee suihkusta kuumaa vettä. (Tämä kommentti sen vuoksi, että tämä sairastellut kirjastontäti sai nauttia rouvien vieraanvaraisuudesta ja pääsi lainaamaan ko. suihkua. Arvatkaapa, oliko ihanaa =D)

Mutta siis, vietimme senegalilaisen railakkaat jäähyväisjuhlat. Nautimme ihanaa viher-peruna-kananmunasalaattia patonkien kera, popcorneja, sokeroituja munkkeja, tietysti senegalilaisen musiikin säestyksellä. Hussein liittyi kekkereihin rumpujensa kera ja siitä vasta ilo irtosikin =). Ali ja Sire rummuttivat puulaatikoita ja välillä vuoro siirtyi Doudoulle ja Ndiagalle. Rummut ja puulaatikot piti lämmittää ennen soittamista, joten eipä muuta kuin pihalle pieni nuotio pystyyn ja soittimet siihen viereen lämpiämään. Paikallisilla oli taas hauskaa, kun suomalaistytöt tanssivat =). Iloksemme juhlaan saapui myös korttelin naisia rupattelemaan ja nauttimaan herkkuja. Yleensä kaikki juhlat ja tapahtumat keskuksessa tuppaavat jäämään miestenilloiksi, joten oli mukavaa, että kerrankin naiset olivat lähteneet mukaan.

Soleymane ja Babacar ovat olleet todella ahkeria luetteloijia ja tällä hetkellä Librarythingiin on laitettu jo yli 300 teosta. Kun kaikki on saatu vietyä sinne, voimmekin alkaa miettiä lisää asiasanoja. Tänään olemme myös suunnitelleet kirjaston hyllyjen maalausta ja uutta hyllyjärjestystä. Kirjastoa on myös siivottu ja tavarat laitettu omille paikoilleen.

Huomenna menen Soleymanin kanssa toiseen, yleiseen kouluun sopimaan kirjastokyselyjeni toteuttamisesta siellä. Ker Sodan koulussa olenkin jo ollut ja saanut sekä lasten että opettajien vastaukset. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon vastaukset eroavat eri kouluissa. Maanantai ja perjantai ovat ainoat mahdolliset päivät tehdä kysely yleisessä koulussa, sillä kyseisen koulun opettajat ovat loput kolme päivää viikosta lakossa, ovat olleet jo viime syyskuusta saakka. Eikä loppua tälle lakolle näy =(

Tänään on taas naistenilta ja tarkoitus olisi askarrella pieniä kirjasia. Toivottavasti naisia saapuu paikalle useita, ainakin viime viikolla kaikki paikalla olleet osoittivat suurta kiinnostusta naisteniltaa ja askarreltujen tavaroiden myyntiä kohtaan =)

Keskukselle tuotiin hevoskyydillä puutavaraa. Kuvassa kuskina toimii keskuksen johtaja Babacar, kyydissä Sire ja Doudou.

Ei kommentteja: