sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Sairastupalaisia, diskoteekkejä ja painiotteluita

Tämä on oikea sairastupa, kaikki ovat enemmän tai vähemmän sairaita, jotkut jo paranemaan päin. Minulla on nuhaa ja kuumetta, joten koko viikonloppu on mennyt lepäillessä. Onneksi on kunnon lääkkeet mukana, niin eiköhän tässä kohta olla elävien kirjoissa =)

Tytöt lähtivät perjantai-illalla Minnan ja Ritvan vieraiksi ja tutustuivat samalla paikalliseen diskoteekkiin. Meno oli kuulemma kuin ruotsinlaivan diskossa 80-luvulla. Kiitän onneani, etten lähtenyt mukaan. En ehkä olisi jaksanut sitä melusaasteen määrää flunssaisena. Tytöt kotiutuivat joskus kolmen paikkeilla yöllä väsyneinä, mutta ehjinä. Maria kertoo varmasti heidän seikkailustaan lisää =).

Eilen saimme nauttia paikallisesta painista, kun pojat olivat järjestäneet oikein virallisen, isomman luokan painiottelun. Painijoita tuli siis muualtakin kuin omasta kylästä. Ottelun järjestelyt sujuivat mainiosti, vaikka sekä pojat että yleisö näyttivät säätävän koko ajan jotakin. Meidät suomalaisetkin toivotettiin tervetulleiksi oikein nimeltä =).

Musiikki alkoi pauhata jo kuuden aikaan illalla, vaikka itse ottelut alkoivat vasta yhdentoista paikkeilla rumpujen ja laulun säestyksellä. Melu oli niin kova, että me toubabit laitoimme korvasuojat korviin =). Kilpailijat verryttelivät juoksemalla, hyppimällä ja afrikkalaista tanssia esittämällä hiekkakadulla, joka siis toimi myös painipaikkana. Erät ovat yleensä lyhyitä, tosin tasaväkisessä kamppailussa voidaan vahvuutta mitata pidempään. Paikallisessa painissa ei painita maassa vaan pikemminkin pystyasennossa ylävartaloa ja reisilihaksia käyttäen pyritään saamaan vastustaja maahan.

Tänään Maria, Soleyman, Satu ja Hanna ovat maalanneet kirjaston tuoleja iloisen vaaleanpunaisiksi ja -sinisiksi. Itse olen ottanut tämän päivän levon kannalta, mutta huomenna olisi tarkoitus käydä toisessa alueen kouluista sekä neuvoa Soleymania ja Babacaria Librarythingin käytössä. Kaikki kirjakaupasta ostetut lastenkirjat on jo muovitettu ja luetteloitu, joten pääsemme laittamaan niitäkin Librarythingiin. Lisäksi kirjaston seiniä pitäisi vähän siistiä ihan pyyhkimällä ja ehkä niille voisi näyttää vähän maalisutiakin =)

Ei kommentteja: