maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Viimeisten viikkojen suunnitelmia

Paivat kuluvat taalla hirvittavan nopeasti enka voi uskoa, etta lahden jo ensi viikolla kotiin. Niin paljon olisi viela tehtavaa ja nahtavaa ja koettavaa, joten koitan mahduttaa naihin viimisiin viikkoihin mahdollisimman paljon =). Luvassa on esimerkiksi matka Reserve de Bandiaan (http://www.reservedebandia.com/) , joka on luonnonpuisto Noin 65 km Dakarista etelaan. Samalla reissulla kaymme Joal-Fadiouthissa (http://en.wikipedia.org/wiki/Joal) joka on kaksoiskaupunki meren rannalla. Naista lisaa matkan jalkeen. Lisaksi ensi viikolla minulle toivottavasti kasvaa yllattaen lisaa hiuksia lettien muodossa. Viela pitaisi kayda ostamassa hiuksia markkinoilta, josta pitaisi loytya myos vaaleaa laatua =)

Lauantaina olimme torstain naisryhman kanssa retkella. Tarkoitus oli kayda tutustumassa paikalliseen Maam Samba- kasityokauppaan, mutta taas kerran aikataulut pettivat ja paadyimme pelkastaan N'Gorin rannalle =). Tytot olivat aivan elementissaan, nauttivat ja flirttailivat poikien kanssa. Usein unohtaa, miten nuoria he oikeastaan ovatkaan, vasta 16-17-vuotiaita. Paatimme tehda ensi torstaina uuden reissun pelkastaan Maam Sambaan, jotta tytot nakevat, mita kaikkea heidan on mahdollista tehda ja myyda.

Mina puolestani olen saanut nauttia muutamaan otteeseen Ndiagan perheen vieraanvaraisuudesta, silla minut on kutsuttu heille syomaan aivan ihanaa ceebujëna eli riisia ja kalaa. Paivallinen on nautittu hiljaisuuden vallitessa, silla mina en osaa wolofia kuin pakollisten tervehdysten verran ja toisaalta vain muutama perheesta osaa ranskaa. Iloisella hymylla ja pantomiimilla naistakin tilantaista on selvitty ja kaikki ovat olleet tyytyvaisia =). Keskiviikkona olisi tarkoitus menna opettelemaan ceebujënin tekoa Ndiagan pikkusiskon opastuksella.

Eilinen paiva meni tyonteon lisaksi telkkaria katsellessa. Oli meidan vuoromme tarjota sunnuntain jugurtit, johon Babacar kavi ostamassa ainekset. Babacarin luona katselimme poikien kanssa Pakoa (Prison Break) ranskaksi dubattuna ja englanninkielisella tekstityksella. Oli aika hullun kuuloista, kun on itse tottunut originaaliversioon. Varsinkin, kun ranskalaiset ovat vaihtaneet myos sarjan tunnusmusiikin omanlaisekseen =). Mutta oli mukava heittaa valilla aivot narikkaan ja nauttia telkkarinkatselusta, vaikka oikeastaan telkkaria ei ole yhtaan ehtinyt taalla edes ikavoida.

Nettiyhteys ei edelleenkaan toimi ylakerrassa, joten en valitettavasti paase omalta koneelta nettiin ja lisaamaan tanne kuvia. Laitan blogiin kuvakollaasin, kunhan olen palannut Suomeen, jollei yhteytta sita ennen saada toimimaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)