tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Rauha, ystävyys, solidaarisuus

Vappuaatto sujui osaltamme tänä vuonna vähän perinteisestä kaavasta poiketen, sillä vietimme koko päivän N’goren saarella poikien kanssa. Uimme, otimme aurinkoa ja lauloimme taistolaislauluja auringonlaskuun saakka. Yllättävää kyllä, emme huomanneet ikävöidä Suomen vappukelejä!


Matka taittui tämännäköisellä paatilla


...ja tyrskyjä kelpasi ihastella.


Päivä päättyi onnellisesti mantereenpuoleisella snägärillä, josta ostimme Uusi-Guinealaisen reseptin mukaan valmistettuja herkkupatonkeja, täytteinään kananmunia, ranskalaisia perunoita ja ketsuppia. Kuulostaa epäilyttävältä, mutta maistuu hyvältä.

Vappupäivänä alkoi heti reipas organisoituminen lasten mielenosoitukseen puhtaamman ympäristön puolesta. Johanna ja Hanna olivat askarrelleet valtavan määrän kylttejä ja banderolleja, ja lapsia yhtyi marssille reilusti toistasataa. Pojat olivat säveltäneet mielenosoitusta varten oman laulun, jonka tahtiin kiersimme Santhiaban katuja, ja näky oli vaikuttava!

Järjestäytymistä keskuksen edessä:


Marssin jälkeen keskuksessa esiintyi vielä paikallinen rockyhtye, ja tiivis oli tunnelma. Suunnittelimme hankkivamme bändin pojat meille yläkertaan jatkoille, mutta tällä kertaa ei käynyt flaxi.

Ei kommentteja: