tiistaina, huhtikuuta 04, 2006

Hyvaa itsenaisyyspaivaa, Senegal!

Eilinen paiva kului mukavasti kauniilla Ngorin saarella, jonne meidat oli kutsunut Riitta Liedeksen aviomies Am. Bussimatkan ja ikuisuudelta tuntuneen talsimisen jalkeen meidat kuljetettiin moottoriveneella saarelle. Vene oli aariaan myoten taynna ihmisia... matkustajarajoituksista ei siis tietoakaan =). Onneksi kaikilla oli sentaan pelastusliivit paalla. Itse Ngoren vanha kalaastajakyla on erittain kaunis, kivitaloja ja kukkia ja puita paljon.

Tanaan on, itsenaisyyspaivasta huolimatta, hyllyjen rakentaminen aloitettu oikein urakalla ja hyvalla tuurilla ne ovat valmiit huomenna tai torstaina. Miesvoimia hommaan tarvitaan, koska seka saha etta hoyla ovat kasikayttoisia, vasaroinnista nyt puhumattakaan.

Paikallinen opettaja kavi myos pyytamassa meita auttamaan oman pienen koulukirjastonsa organisoinnissa ja lupauduimme menemaan sinne torstaina aamupaivalla. Jos oikein ymmarsimme, kirjoja on melkein pari tuhatta, mika on paljon senegalilaisten mittapuun mukaan. No, sen nakee sitten torstaina.

Itysenaisyyspaiva ei oikeastaan ole nakynyt katukuvassa mitenkaan, ainakaan taalla Grand Yoffissa. Vain pankki piti ovensa suljettuina, juuri kun olisimme halunneet vaihtaa matkashekkeja. Huomenna yritamma uudelleen paremmalla onnella =).

Itsenaisyyspaivaa on tullut juhlimaan sen sijaan kunnianarvoisa vieras: Libyan presidentti Muammar Gaddafi. Lentokentalle vievat tiet olivat eilen taynna julisteita, joissa toivotettin hanet tervetulleeksi ja paljon ihmisia odotti lentokentan lahella hanen saapumistaan. Paikalla oli tietysti myos poliiseja konekivaareineen. Tanaan on juhlan kunniaksi myos armeijan helikoptereita kaarrellut taivaalla.

Ei kommentteja: