sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Palaneen toubab-nahan karya

Kirjaston hyllyt ovat nyt valmiit ja pystytettyna keskuksen kirjastohuoneeseen. Kun kirjatkin ovat jo hyllyssa, paikka alkaa nayttaa jo aivan kirjastolta. Tarkoituksena on viela koristella ja maalata huonetta seka hankkia sinne tuoleja tai lattiatyynyja seka poyta eli tehda huoneesta mukava ja viihtyisa lukupaikka.

On ollut mukava huomata, etta paikalliset ovat ottaneet kirjaston omakseen jo nyt. Toissailtana veimme kirjakassit alakertaan tarkoituksenamme alkaa jarjestaa ja hyllyttaa kirjoja. Emme oikeastaan ehtineet tehda mitaan, kun paikalliset nuoret miehet jo tutkivat kirjoja ja alkoivat laittaa niita hyllyihin reggaen soidessa rennosti taustalla. Naky oli jollakin tapaa hyvin sympaattinen. Kirjat eivat tietenkaan ole aakkosissa, mutta lieko silla niin valia tassa vaiheessa - ne ovat niin kuin he niiden haluavat olevan ja se on tassa tarkeinta.

Lisaksi olemme saaneet havaita, etta paikallisten ajatukset kirjaston toiminnasta ovat hyvin samansuuntaisia kuin meilla itsellamme. Koko ajanhan on ollut mielessa, etta kirjasto tulisi taalla olemaan muutakin kuin pelkka kirjamakasiini, sen tulisi olla paikka, jossa viihdytaan ja tavataan muita ihmisia. Paikka, joka jarjestaa erilaisia tapahtumia kuten vaikkapa teatteria ja lukutapahtumia.

Olemme alkaneet jo oppia paikallisille tavoille. Iltaruoka syodaan suht myohaan ja nukkumaan mennaan aina vasta puolenyon maissa. Aamulla taas ei ole mitaan kiiretta nousta ylos, vaikka rukouskutsut ja kukon kiekuminen meidat viela herattavatkin kuuden maissa. Vasymysta ei silti ehdi tuntea, koska paivat ovat olleet niin taynna rentoa aktiviteettia.

Eilen olimme Ngorin saarella koko paivan. Nalkaa ei tarvinnut nahda, silla meilla oli oma kokki mukana. Pysyttelimme kookospalmujen varjossa, mika oli jarkevaa palaneen nahkamme kannalta. Katsoimme auringonlaskun, jonka jalkeen odottelimme pimeassa venetta meita hakemaan lepakkojen lennellessa ymparillamme. Vesimatka muodostuikin hyvin jannittavaksi tapotaydessa suomalaista kirkkovenetta muistuttavassa moottoripaatissa. Itseasiassa vene horppasikin vetta ja osa meista kastui mukavasti.

Tanaan on tiedossa kirjaston jarjestamista, hevoskilpailuja seka paikallisen katufutismatsin katselemista.

Ei kommentteja: