torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Kouluvierailulla

Loput matkalaiset saapuivat eilen illalla ja paasivat hyvin perille. Ainoa ongelma oli se, etta Ritvalta katosi yksi laukku kentalla ja siella olivat tietysti kaikki tuliaiset! Ritva ja Minna ovat tanaan selvitelleet laukkuasiaa koko paivan ja ovat edelleen lentokentalla, joten emme tieda onko laukku saapunut Dakariin vai ei...

Me muut lahdimme tanaan paikallisen opettajan Majuron mukana koululle jarjestamaan koulukirjastoa. Luulimme, etta koulu on lahella, mutta siita tulikin koko paivan reissu! Matkustimme bussilla pitkan matkan toiselle puolelle Dakaria. Vierailimme koululuokissa ja koulun 9-12 vuotiaat oppilaat olivat todella kohteliaita ja mukavia. Me suomalaiset tartuimme koulukirjaston kanssa heti toimeen oikein urakalla. Kirjasto oli paassyt hieman rajahtamaan, silla talla hetkella koulu ei ole loytanyt kirjastonhoitajaa eivatka lapset talla hetkella kayta kirjastoa. Koululla oli todella hyva kokoelma tieto- ja kaunokirjallisuutta, jonka jarjestimme luokittain. Lopulta paikasta saatiin jopa ihan kirjaston nakoinen ja toivommekin, etta lapset alkavat taas kayda lainaamassa kirjoja. Opettajat koululla kiittelivat meita vuolaasti ja kiitokseksi Majuro tarjosi meille lounaan. Kavimme siis vierailulla hanen perheensa luona. Matka toiselle puolelle Dakaria oli muutenkin mielenkiintoinen, koska eilen saapuneet saivat samalla hieman ihmettelyn aihetta ja pienen kiertoajelun kaupungissa.

Tanaan oli siispa oikein mukava paiva. Huomenna menemme tutustumaan Goreen saareen, jolla on synkka historia. Kyseiselta saarelta lastattiin aikoinaan orjia laivaan kohti Amerikkaa.

Ei kommentteja: